2015: For Freedom’s Sake

Organisatie van expositie in het kader van 70 jaar bevrijding. Lees meer...

 

In 2014 werd ik, mede dankzij mijn eerdere werk voor de Gemeente, benaderd door de Gemeente Eijsden-Margraten om, in het kader van het Liberation jaar, in 2015 een kunsttentoonstelling met het thema Oorlog en Vrede te organiseren. Als organisator en curator, maar ook als deelnemend kunstenaar ben ik trots op het eindresultaat, trots dat dit kan in deze gemeente en trots dat wij dit met de toeschouwers mogen delen!

De tentoonstelling “For Freedom’s Sake” toonde een collectie van 12 kunstwerken die allemaal als centraal thema “Oorlog en Vrede” hebben. Bijkomende thema’s zoals  verlies, pijn, de dood, hoop, leven, geluk en herdenking waren een onderdeel van deze expositie, waar speciaal werk van professionele kunstenaars tentoongesteld werd.

De tentoonstelling vond plaats van 1 t/m 24 mei 2015 in het Huis van de Burger in Margraten. Naast de tentoonstelling organiseerden we diverse activiteiten rondom het thema, zoals lezingen en films en gaven we een bijbehorende catalogus uit.

Voor de mensheid is kunst vaak een vorm om zich uit te drukken, als woorden tekortschieten. Deze tentoonstelling focust op de pijnlijke realiteit van oorlog en geweld, gecombineerd met creativiteit en schoonheid. Het is altijd een van de taken van de kunst geweest om dat wat te pijnlijk of lelijk is in de menselijke psyche, te verbeelden en zelfs teniet te doen als een kunstwerk in al haar schoonheid.