Nieuwe werken met natuurlijke pigmenten bij Residency bij Glo’Art

Afgelopen weken was Dorieke artist-in-residence bij Glo’ Art. Uit deze residency zijn twee werken voortgekomen, helemaal geschilderd met natuurlijke pigmenten.

"Give you roots and the Freedom to Grow" /1.90m x 1.40m/ tempera made with natural pigments on burlap/2018

“Geef je wortels en de vrijheid om te groeien” /1,90mx 1,40m / tempera gemaakt met natuurlijke pigmenten op jute / 2018 /
 
Het viert de relatie tussen mens en natuur, met een patroon van licht en schaduw op handen met een delicate wortel, tegen een achtergrond van donkere aarde. Er is geen licht zonder duisternis en geen leven zonder dood … Een grote cirkel bindt alles samen, de kleuren / pigmenten / verf zijn gemaakt van aarde, aarde, natuur … we zijn de natuur, aarde, aarde, het is de oorsprong en de bestemming van alles, alles is verbonden. Niets in het leven is permanent, wees bescheiden!

"Down to Earth" 1.90m x 1.40m tempera made with natural pigments on burlap, 2018

“Down to Earth” /1.90mx 1.40m / tempera gemaakt met natuurlijke pigmenten op jute / 2018 /
 
Het viert de relatie tussen mens en natuur, laten zien een figuur die op een oppervlak van aarde en wortels staat en stukken van dezelfde aarde / aarde in de handen houdt. Een grote cirkel bindt alles samen, de kleuren / pigmenten / verf zijn gemaakt van aarde, aarde, natuur … we zijn de natuur, aarde, aarde, het is de oorsprong en bestemming van alles, alles is verbonden. Niets in het leven is permanent, wees bescheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.