2017: Biodegradable Research Project

Dit is een deel van de lopende onderzoeksproject. Het schilderij is gemaakt met materialen afkomstig uit de natuur, dus in theorie is het schilderij biologisch afbreekbaar. Maar we willen het bewijs! Lees verder...

Make art, not waste! Het is Biodegradable -Day voor dit kleine schilderij…. Na het afronden van het werk nam ik het eerst van het frame, deze wordt opnieuw  gebruikt in een later werk. Toen maakte ik wat ruimte in mijn tuin en plaatste het schilderij daarin. Ik maak foto’s op een dagelijkse / wekelijkse basis (afhankelijk van de snelheid van de biologische afbraak proces) om het proces vast te leggen waarbij het schilderij terug in de cirkel van de natuur wordt genomen….

Dit is onderdeel van een lopend onderzoeksproject van mij. Het schilderij is gemaakt met materialen afkomstig uit de natuur, dus in theorie is het schilderij volledig biologisch afbreekbaar. Maar we willen het bewijs zien! Dus gaat dit onderzoeksproject  over het krijgen van antwoorden op hoe goed natuurlijke en afbreekbare producten duurzaam afgebroken worden en hoe lang het duurt.

Er zijn tijdens dit project een aantal updates gegeven, zoals op 2 mei 2017 en op 29 mei 2017. Nadat het project afgelopen was, zijn de foto’s die genomen zijn tijdens dit project omgezet in een timelapse filmpje: