Doe mee met de Crowdfuncing Camagne

Eind juli heb ik te horen gekregen dat ik geselecteerd ben om deel te nemen aan het prestigieuze internationale Talent Pressure Cooker programma van Bio Art Laboratories in Eindhoven.Gedurende een onderzoeksperiode van 10 weken zal ik onder begeleiding van wetenschappers op zoek gaan naar de mogelijkheden om een bio-based en biologisch afbreekbaar alternatief te vinden voor de huidige acrylverf voor de creatieve sector. De focus ligt hierbij op hernieuwbaar natuurlijk materiaal en organische polymeren. Het uiteindelijke doel is een bijdrage te kunnen leveren aan de transitie naar een duurzame kunstsector,waarbij materiaalgebruik past in een circulaire visie

Tijdens de Dutch Design Week 2018 in Eindhoven 20 – 28 oktober, zal het onderzoeksresultaat (en hopelijk een prototype product) gepresenteerd worden aan bezoekers en bedrijfsleven. Om de hoge reis-, verblijfskosten en presentatiekosten die deze onderzoeksperiode met zich meebrengen te kunnen opbrengen zoek ik financiële ondersteuning door middel van deze crowdfunding campagne.

Interalter Interieurarchitecten over de crowdfunding campagne

“Dorieke Schreurs (kleurLab) heeft ons al meerdere malen succesvol geholpen in het vinden van een natuurlijk alternatief voor het kleuren van objecten en stoffen voor onze interieurs en meubels. Steeds opnieuw vond ze oplossingen uit onverwachte hoek, of paste een vergeten techniek toe om de kleur te binden. Ogenschijnlijke logisch en met het grootste gemak. Maar nu nog vooral handmatig, en op kleine schaal. In haar circulaire visie zoekt ze oplossingen in hernieuwbaar natuurlijk materiaal en organische polymeren. 

Niet gek dus  dat dit onderzoek is genomineerd voor het prestigieuze “talent-pressure-cooker-2018” programma!  Maar voordat jij deze verf kunt kopen in jouw lokale bouwmarkt moet er wel nog wat water door de Maas – en vooral wat geld in haar onderzoek. Als creatief bedrijf zijn we trots dat we dit soort initiatieven vanaf het begin mee mogen maken, en kunnen steunen. En ik hoop dat wij met ons besmettelijke enthousiasme ook jou kunnen bewegen om een steentje bij de dragen aan deze crowdfunding campagne.”

https://www.interalter.nl/blog/2018/9/9/eindelijk-biologische-verf-in-de-gamma

Dorieke geselecteerd voor prestigieuze internationale Talent Pressure Cooker programma van Bio Art Laboratories in Eindhoven

Eind juli heb ik te horen gekregen dat ik geselecteerd ben om deel te nemen aan het prestigieuze internationale Talent Pressure Cooker programma van Bio Art Laboratories in Eindhoven.Gedurende een onderzoeksperiode van 10 weken zal ik onder begeleiding van wetenschappers op zoek gaan naar de mogelijkheden om een bio-based en biologisch afbreekbaar alternatief te vinden voor de huidige acrylverf voor de creatieve sector. De focus ligt hierbij op hernieuwbaar natuurlijk materiaal en organische polymeren. Het uiteindelijke doel is een bijdrage te kunnen leveren aan de transitie naar een duurzame kunstsector, waarbij materiaalgebruik past in een circulaire visie.

Tijdens de Dutch Design Week 2018 in Eindhoven 20 – 28 oktober, zal het onderzoeksresultaat (en hopelijk een prototype product) gepresenteerd worden aan bezoekers en bedrijfsleven. Om de hoge reis-, verblijfskosten en presentatiekosten die deze onderzoeksperiode met zich meebrengen te kunnen opbrengen zoek ik financiële ondersteuning door middel van een crowdfunding campagne.

Ode aan de oester

De verf, de mooie ondoorzichtige witte kleur op mijn lichaam is gemaakt van oesterschelpen, aarde, natuur … Ik ben de natuur, we zijn de natuur … Alles is verbonden. Niets in het leven is permanent, wees bescheiden! Deze afbeelding maakt deel uit van een serie gemaakt in samenwerking met @linolithium, beelden die zich richten op de relatie tussen mens en natuur, beelden die letterlijk de verbinding tussen mij, mijn kunst / onderzoek en de natuur laten zien. Deze prachtige kleur wit is gemaakt van oesterschelpen (een afvalmateriaal van restaurants …) Mijn verf is volledig biologisch afbreekbaar en zorgt ervoor dat de doorlopende cirkel die aanwezig is en moet zijn gedurende het hele leven, niet breekt!

 

 

IMG_3572

IMG_3571

SONY DSC

Dorieke helpt het Resource House

Het Resource House in Heerlen is het 1e modulaire huis in Nederland dat compleet wordt gebouwd met hergebruikte materialen en grondstoffen. Het 1e ontwerp voor het Resource House bestaat al voor 66% uit hergebruikte (sloop)materialen, maar hun zoektocht naar nieuwe toepassingen in hergebruik gaat voortdurend verder!

Dorieke onderzoekt als pigment specialiste de komende periode welk kleurengamma aan pigmenten uit diverse sloopmaterialen met natuurlijke oorsprong (bijv. deze dakpannen) te halen zijn. Vervolgens wordt in samenwerking met Jorn Behage bekeken welke mogelijkheden deze pigmenten hebben in het Resource House, zoals bijvoorbeeld wandkleuren.

Nieuwe werken met natuurlijke pigmenten bij Residency bij Glo’Art

Afgelopen weken was Dorieke artist-in-residence bij Glo’ Art. Uit deze residency zijn twee werken voortgekomen, helemaal geschilderd met natuurlijke pigmenten.

"Give you roots and the Freedom to Grow" /1.90m x 1.40m/ tempera made with natural pigments on burlap/2018

“Geef je wortels en de vrijheid om te groeien” /1,90mx 1,40m / tempera gemaakt met natuurlijke pigmenten op jute / 2018 /
 
Het viert de relatie tussen mens en natuur, met een patroon van licht en schaduw op handen met een delicate wortel, tegen een achtergrond van donkere aarde. Er is geen licht zonder duisternis en geen leven zonder dood … Een grote cirkel bindt alles samen, de kleuren / pigmenten / verf zijn gemaakt van aarde, aarde, natuur … we zijn de natuur, aarde, aarde, het is de oorsprong en de bestemming van alles, alles is verbonden. Niets in het leven is permanent, wees bescheiden!

"Down to Earth" 1.90m x 1.40m tempera made with natural pigments on burlap, 2018

“Down to Earth” /1.90mx 1.40m / tempera gemaakt met natuurlijke pigmenten op jute / 2018 /
 
Het viert de relatie tussen mens en natuur, laten zien een figuur die op een oppervlak van aarde en wortels staat en stukken van dezelfde aarde / aarde in de handen houdt. Een grote cirkel bindt alles samen, de kleuren / pigmenten / verf zijn gemaakt van aarde, aarde, natuur … we zijn de natuur, aarde, aarde, het is de oorsprong en bestemming van alles, alles is verbonden. Niets in het leven is permanent, wees bescheiden.